Ετοιμοιοιοιοι…. ;🐱‍💻
Μία ιδιαίτερη μέρα με χαρούμενη και γιορτινή διάθεση! Θα τη μοιραστούμε με φίλους συναδέλφους και αγαπημένους μαθητές.
Μία βαθιά ανάσα για μικρούς και μεγάλους λίγο πριν χτυπήσει το κουδούνι για τις εξετάσεις.
Οι εργασίες θα μεταδίδονται και διαδικτυακά μέσω zoom με σύνδεση στο link που έχει αναρτηθεί στο https://12math2022.blogspot.com
Σας περιμένουμε στην ειδική συνεδρίαση του συνεδρίου, στην αίθουσα Α, Παρασκευή 13-5-22 17:00-19:00
Για να κλείσουμε παρέα την πρώτη υλοποίηση Κβαντικής υπολογιστικής για μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Το Δελτίο Τύπου
Στο Πλαίσιο της 12ης Διεθνούς Μαθηματικής Εβδομάδας 2022 ΄΄Τα Μαθηματικά στην Διασυνδεδεμένη Κοινωνία της Γνώσης΄΄ την Παρασκευή 13 Μαΐου, στην ΑΙΘΟΥΣΑ Α 17:00-19:00 στη Θεσσαλονίκη το δίκτυο “Κ.Υ.ΜΑ. στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση”, θα συμμετάσχει στις εργασίες του συνεδρίου με τις εξής δύο συλλογικές εισηγήσεις:
1. Κβαντική πληροφορία, επικοινωξξωψννία και υπολογισμοί,
2. Κβαντική πληροφορία και υπολογιστές στη Μέση εκπαίδευση: η 1η υλοποίηση.
Στο πρόγραμμα συνεργάζονται:
·το Μαθηματικό Τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και συγκεκριμένα το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών «Δίκτυα και πολυπλοκότητα του τομέα Στατιστικής και Επιχειρησιακής Έρευνας» με επικεφαλής τον κ. Αντωνίου Ιωάννη, αντιπρόεδρο του Μαθηματικού τμήματος και Διευθυντή του μεταπτυχιακού τμήματος μαζί με τους συνεργάτες του.
·το παραρτήματος Βοιωτίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας με τον συντονιστικό ρόλο από τον πρόεδρο Γιάννη Βελαώρα και τη γραμματέα Κατερίνα Ατματζίδου.
· η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας και την υποστήριξη του διευθυντή κ. Κούτσικου Λάμπρου.
·ο Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου μαθηματικών στη Βοιωτία από το ΠΕΚΕΣ Στερεάς Ελλάδας, κ. Ανεστόπουλος Κώστας .
Για την αρχική πιλοτική υλοποίηση του έργου δημιουργήθηκε για το σχολικό έτος 2021-22 δίκτυο τριών σχολείων της Βοιωτίας.
1. ΓΕΛ Σχηματαρίου με την εποπτεία της μαθηματικού Ατματζίδου Αικατερίνης,
2. 1ο ΓΕΛ Λιβαδειάς με την εποπτεία του μαθηματικού Παπαγγελή Νικόλαου και
3. ΓΕΛ Αλιάρτου με την εποπτεία της μαθηματικού Αναστασίου Ιωάννας.
Στο συνέδριο συμμετέχουν μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους οι 50 μαθητές του δικτύου οι οποίοι θα παρουσιάσουν, μέσω εκπροσώπων, την εργασία τους.
Στην ίδια συνεδρία θα βραβευτεί η εργασία των Παυλάκη και Τζουνάκη, μαθητών του δικτύου, που πήρε το πρώτο βραβείο στον Πανελλήνιο διαγωνισμό της Microsoft που έγινε στην Αθήνα και οι οποίοι θα αντιπροσωπεύσουν και την Ελλάδα στον παγκόσμιο μαθητικό διαγωνισμό της Microsoft που θα γίνει στην Ατλάντα.
Οι εργασίες θα μεταδίδονται διαδικτυακά μέσω zoom με σύνδεση στο link που έχει αναρτηθεί στο https://12math2022.blogspot.com.!